NITEQ’s Rail Road Mover oftewel de RRM is een rail-weg of twee-weg voertuig voor flexibele inzet. Het voertuig is zeer compact, degelijk en veelzijdig. De RRM wordt over de hele wereld gebruikt en is een batterij aangedreven machine voor het rangeren van materieel tot ca. 500 ton. Maar is ook goed te gebruiken voor het verplaatsen van een draaistel of een set van draaistellen.

De centrale zitpositie maakt het in- en uitsporen een makkelijke en veilige procedure. Veiligheid heeft een hoge prioriteit en daarom heeft de RRM vele veiligheidscomponenten en systemen in en om het voertuig. De RRM heeft een handbediening en als optie een radiografische bediening. Verder zijn er nog vele andere opties mogelijk, zoals een cabine, werklampen, een tweede stuuras etc.

De RRM kan handmatig of met een draagbare afstandsbediening worden bediend. De beschikbare opties zijn onder andere; een dak, werklampen, 4 wiel besturing, dubbele aandrijving en verschillende soorten in hoogte verstelbare koppelingen aan de voor- en of achterkant.

De RRM kan worden uitgerust met een interlock systeem voor een veilig gebruik in combinatie met andere voorzieningen zoals een kuilwielenbank, hefbokken of een wasstraat.

 

 

De RRH / M is een solide en betrouwbare batterij of hybride aangedreven machine die gebruikt wordt voor het rangeren buiten de werkplaats. Capaciteit tot 1000 ton met een hogere snelheid in vergelijking met de NITEQ compacte voertuigen.

RRM-serie II tot 1000 ton met een hogere snelheid in vergelijking met de meest compacte spoorweg voertuigen.

SPOORBREEDTE
1435

mm

CAPACITEIT
500-1000

tons

NOMINALE TREKKRACHT
5000-10000

kg

GEWICHT
18

tons

DRAAICIRKEL
5.5

m

SNELHEID
3-10/15

km/h